Uitzending gemist

Rondom 10 | uitzendtijd: 29 september, 2007 - 19:05 | 2865x bekeken

In Rondom 10: Nederland worstelt met het groeiend aantal moslims. Moeten we er optimistisch van uitgaan dat ons land een joods-christelijk-islamitische cultuur krijgt waarin iedereen zich aan elkaar aanpast? Zoals minister Vogelaar en de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid bepleitten. Of zullen moslims, die meer kinderen krijgen, hier op den lange duur de meerderheid vormen? En hier dan ook de dienst gaan uitmaken? Het percentage moslims in Nederland verzestienvoudigde van 0,4 procent in 1971 tot 5,8 procent in 2004. Een deel van Nederland ziet dat als een bedreiging. Autochtone Nederlanders moeten meer kinderen krijgen, zo stelden twee CDA-leden deze zomer in een ingezonden stuk in NRC Handelsblad voor. ‘Dat is de enige manier om onze Westerse cultuur te behouden’.
Ook al zijn veel individuele moslims ingeburgerd en verdraagzaam, de militante islam is dat niet en kleurt daarmee het oordeel van veel autochtone witte Nederlanders.

In Rondom 10 een live debat met onder anderen de journalisten Chris Rutenfrans (vreest ondergang Europese cultuur) en Max van Weezel (bepleit wederzijdse toenadering). Verder de ouders van het 9-jarige Utrechtse jongetje dat als enige niet-moslim in de klas werd weggepest en een schooldirecteur die worstelt met het al dan niet verbieden van hoofddoekjes op de basisschool.

Praat mee over de uitzending in het forum

22
21