Kerkentour UITVERKOCHT

KRO-NCRV Kerkentour in Zwolle
Zwolle is een bezienswaardige Hanzestad met een keur aan monumenten, historische gevels, kunstwerken en kerken. Ontdek de geheimen van deze stad tijdens de KRO-NCRV Kerkentour.  Een wandelroute langs de meest historische kerken. De rijke historie, de sfeervolle straatjes en verstopte binnentuinen geven u een inkijkje in het rijke verleden van deze stad.

De start van onze stadswandeling is het Dominicanen Klooster. Tijdens deze stadwandeling staan op diverse plekken stadsgidsen die u vertellen over de geschiedenis van de Hanzestad  en haar monumenten. De wandelroute, die u zelfstandig kunt lopen voert o.a. langs de Onze Lieve Vrouwe Basiliek, Lutherse Kerk, De Synagoge, Grote Kerk en de Broerenkerk. Deze laatste staat nu bekend als Waanders in de Broeren. De boekwinkel die meer is dan een boekwinkel.

Tijdens deze dag kunt u ook in gesprek gaan met Annemiek Schrijver en Leo Fijen.

Wat: Stadswandeling van circa 4 KM *
Waar: Zwolle
Startlocatie: Dominicanenklooster; Assendorperstraat 29, 8012 DE
Wanneer: woensdag 18 oktober
Starttijd: 10:00 uur * 
Starttijd: 10.30 uur *
* Uw starttijd staat op uw ticket vermeld. Wij verzoeken u vriendelijk om uw starttijd goed te onthouden en deze te melden bij aanmelding.
Prijs: € 8,-per persoon

Inclusief:

  • Koffie/thee met een Zwollenaartje
  • Heerlijk lunchpakket, verzorgd door Resto Vanharte
  • Informatieboekje met wandelroute
  • Gratis te bezoeken kerken en synagoge
  • Rondleidingen
  • Kooroptredens
  • Orgelconcerten

Bereikbaarheid
​Wij adviseren u om met de trein te komen. Plan uw reis op 9292OV.nl.
Vanaf de startlocatie (Dominicanenklooster) zijn er enkele fietstaxi’s beschikbaar die u naar het centrum van de binnenstad zouden kunnen brengen. (900M) Aanmelden hiervoor bij de KRO-NCRV Balie.