Honderd Duizend Keer een Tientje

  • Terug
  • Aangedragen door: Dianca Schipper
Honderd Duizend Keer een Tientje
Omschrijf in drie regels de missie van uw goede doel

De Stichting HDKT wil Honderd-Duizend-Keer-een-Tientje voor voorlichting en onderzoek naar sarcomen.

Dit zijn zeer agressieve kwaadaardige tumoren. Zowel jongeren als volwassenen worden door deze vorm van kanker getroffen. Omdat ze zeldzaam zijn is er geen geld om onderzoek te financieren. HDKT neemt hierin initiatief. HDKT werkt samen met het Radboud Oncologie Fonds en de Antoni van Leeuwenhoek Foundation.

Waar zal het geld aan besteed worden?

HDKT heeft een Raad van Advies. Hierin hebben drie medisch adviseurs zitting. Zij adviseren aan welke onderzoeken geld wordt gedoneerd.

Wat is uw reden om dit goede doel aan te melden?

Ik ben persoonlijk betrokken bij deze vorm van kanker. Je hoort of leest eigenlijk nooit iets over sarcomen. En ik mis dat, heel erg. Als dit doel  mag winnen, is het geld heel erg welkom voor onderzoek naar een behandeling voor deze vorm van kanker. En dat niet alleen, dan wordt er ook aandacht aan besteedt in de regionale en landelijke media. Als je nl. een bekende Nederlander bent, heb/krijg je makkelijker een podium in talkshows om aandacht te vragen voor…Maar als je de pech hebt dat je een onbekende vorm van kanker hebt, en je bent onbekend, is dat podium er niet of veel moeilijker te krijgen.

Een podium hebben we heel hard nodig; bekendheid bij het grote publiek in Nederland. Want dat is er nu niet. Bekendheid genereert geld voor voorlichting en onderzoek. Dat is van belang voor iedereen die geconfronteerd wordt met de diagnose ‘sarcoom’.

Website
http:www.hdkt.nl

Stemmen
704

Word lid en geef