Stem in de stad

  • Terug
  • Aangedragen door: Ada Gehrels-Middelkoop
Stem in de stad
Omschrijf in drie regels de missie van uw goede doel

Stem in de Stad is een beweging van mensen die zich inzet voor anderen die niemand meer hebben om op terug te vallen. Bij Stem in de Stad, in het hart van Haarlem, kunnen mensen zonder achterban zichzelf zijn en kunnen ze hun leven soms weer onder begeleiding oppakken. Als er iemand in het Aanloopcentrum van Stem in de Stad komt die bijvoorbeeld werkloos is geworden, is gescheiden en (tijdelijk) geen onderdak heeft dan kan hij/zij bij Stem in de Stad dagelijks binnenlopen voor een kop koffie, een goed gesprek en/of een warme maaltijd. Als het kan, bieden we ook specifieke hulp, zoals schuldhulpbegeleiding.

(Eenzame) ouderen zijn uiteraard ook welkom bij Stem in de Stad. Maar we realiseren ons ook dat zij steeds minder mobiel worden. Daarom willen we een nieuw experiment opzetten om ouderen te blijven ontmoeten. Daar is geld voor nodig.

Waar zal het geld aan besteed worden?

Stem in de Stad wil geld gaan investeren in een nieuw project om eenzame ouderen te kunnen bezoeken met een Stem in de Stad-bus. We willen ze met een gezellige, nostalgisch ingerichte bus bezoeken of ophalen. Zo kunnen we bij ze thuis, in de straat, op de markt of in een park een kopje koffie drinken en een luisterend oor bieden als basis voor een leuk gesprek. Op deze manier willen we eenzame ouderen kunnen bereiken, waar ze ook zijn in Haarlem, en ze weer even die aandacht geven die ze zo goed kunnen gebruiken. 

Wat is uw reden om dit goede doel aan te melden?

Ik ben al 28 jaar vrijwilliger bij Stem in de Stad. Daar ben ik trots op. 

Website
www.stemindestad.nl

Stemmen
161

Word lid en geef