Stichting De Upside van Down

  • Terug
  • Aangedragen door: Prina Blankenberg Edenburg
Stichting De Upside van Down
Omschrijf in drie regels de missie van uw goede doel

Stichting De Upside van Down wil dat mensen met Downsyndroom mee kunnen doen in de maatschappij: in hun eigen tempo, binnen hun persoonlijke talenten, maar zeker volwaardig. Wij werken daarom aan een reële beeld­vor­ming over wat Down­syn­droom is en over wat het bete­kent om met Down­syn­droom te leven. Meer begrip zorgt voor oprechte inclusie, wij denken dat dit de maatschappij ten goede zal komen.

Waar zal het geld aan besteed worden?

Een gala-avond waar niet alleen mensen met een beperking van harte welkom zijn, maar waar ook mensen met een beperking aan mogen meewerken. Op deze avond worden door mensen met een beperking zelf, awards uitgereikt aan ondernemers die zich inzetten voor inclusie. Door de opzet van de avond, krijgen deze ondernemers niet alleen applaus, maar ook een podium waarop zij hun succesverhaal kunnen delen. Zo kunnen zij andere ondernemers enthousiast maken en hen inspireren na te denken hoe ze mensen met een beperking in hun eigen bedrijf een rol kunnen laten spelen. Het mes snijdt zo aan twee kanten: Jongeren met Down krijgen nooit de kans een gala-avond bij te wonen. Zeker niet een avond waar ook mensen zonder beperking aanwezig zijn. Op deze gala avond voert echter inclusie de boventoon en krijgen zij een glansrol. Daarnaast geeft de avond inspiratie, ideeën en een beter beeld van wat mensen met een beperking kunnen. Zo krijgen hopelijk steeds meer mensen met een beperking de kans zinnig werk te gaan doen. Want mensen met Downsyndroom hebben dezelfde dromen en wensen als iedereen!

Wat is uw reden om dit goede doel aan te melden?

Mijn jongste zoon heeft het syndroom van down. Dankzij deze stichting is het prachtige fotoboek 'De Upside van Down' uitgebracht... die wij van mijn ouders & broers kregen bij de geboorte van onze zoon Hero. Hier vielen meteen de eerste stereotiepe gedachten bij ons weg. Wat een mooie engeltjes zijn het toch. De eerste acceptatie was binnen!

Website
http://www.deupsidevandown.nl

Word lid en geef