Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis

Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis
Uiers, koeienogen, paardendarmen: de wildste verhalen gaan rond over de bestanddelen van een frikandel. Klopt het wel dat er allerlei dubieus vlees is verwerkt in de populairste snack van Nederland? ^Keuringsdienst van waarde: Terug naar de basis^ zoekt naar uitsluitsel. Eerst bestelt Maarten Remmers een frikandel bij een eenvoudige Brabantse snackbar. De eigenaar zegt er zelf elke dag een te eten. Daarmee overschrijdt hij ruim het Nederlandse gemiddelde van 37 stuks per persoon per jaar. Maar weet de snackbarhouder ook wat er nou precies in de snack zit? Bij producent Beckers, naar eigen zeggen de uitvinder van de frikandel, zullen ze het antwoord vast hebben. Het bezoekje dat Ersin Kiris brengt aan een fabriek van kipseparatorvlees biedt uitkomst.

Datum: 07-12-2017
Tijd: 20:25 tot 20:55
Zender: NPO 3