De buddy bench voor eenzame kinderen

Iedereen kent het beeld wel van een kindje dat alleen op het schoolplein staat en niet weet hoe hij zijn klasgenootjes moet benaderen.

Het resultaat van deze twijfel en onzekerheid, is eenzaamheid bij kinderen. Christian, een jongetje uit Roundtown in de VS, werd door
een mogelijke verhuizing op een goed idee gebracht. Het kan voor kinderen behoorlijk intimiderend zijn om het schoolplein op te lopen
en een speelkameraadje te vinden. Toen Christian van zijn ouders hoorde dat ze misschien naar Duitsland zouden verhuizen, was dat even schrikken. Samen met zijn ouders ging hij op zoek naar leuke scholen in zijn mogelijk nieuwe woonplaats. Op een foto van één van de scholen zag hij iets wat hem wel beviel: de 'buddy bench'. Christian verhuisde uiteindelijk niet naar Duitsland, maar besloot wel dat zijn school in Roundtown ook een 'buddy bench' nodig had. Deze kwam er en het verhaal van Christian werd steeds bekender. Inmiddels is er een ware 'buddy bench' beweging opgestaan en verspreidt het idee zich over de hele wereld.
Het idee van de 'buddy bench' is dat de kinderen op het schoolplein, die zich misschien eenzaam voelen of niet goed weten hoe ze moeten vragen of ze mee mogen spelen, op het bankje kunnen gaan zitten. De andere kinderen zien dit dan en kunnen het kind vragen om mee te komen spelen.
Tot dusver verspreidt de 'buddy bench' zich vooral nog in de VS en Canada, maar ook in Nederland zou dit erg mooi zijn. Misschien heeft de basisschool in de buurt binnenkort wel een 'buddy bench' staan na jouw gouden tip!